Tuesday, 25 May 2010

Ku pergi Jua

Ibu akan meninggalkan bumi Allah yg satu ini, setelah 6 tahun berjuang utk sebuah kejayaan serta amanah, tetapi ibu belum mencapai jaya serta langsaikan amanah yg satu ini. Moga Allah swt permudahkan jua.

Hanya ingin mengumpul kenangan indah di atas persahabatan anugerah Allah swt. Moga kita bersama di syurga Firdaus hendaknya.

Assalamualaikum wbt,

Syukur dan penuh rasa kehambaan terhadap segala kurniaan Allah swt kpd kami sekeluarga.

Saya merasa sungguh terharu dan gembira dgn silaturrahim sesama kita. Sungguh kurniaan Allah swt akan persaudaraan ini amat bermakna sekali, terutama detik2 akhir saya sekeluarga di sini.

Bila hati pilu dan sedih dgn cara manusia lain meladani saya, anda semua ada bersama saya. Cuba memberi saya keyakinan dan semangat. Sungguh dari Allah swt jua didatangkan anda semua dalam hidup saya. Syukur saya kpd Ya Rabb dan moga Allah swt terusan melimpahi rahmah serta barakahnya kpd saudara semua.

Sungguh walaupun baru kenal adik2 Coulston Road, Ruzy and Yana (new off campus) family members, saya dapat merasakan agar ukuhuwah kita ini berpanjangan dan saling kita berpesan2 kpd kebenaran dan cuba perbaiki diri agar menjadi hamba terbaik di
mata Allah swt.

Saya sekeluarga juga mengucapkan terima kasih di atas, semua jemputan makan yg selalu port nya rumah KAK Norni and Ruzy , Moga Allah swt terusan melimpahi barakah, rahmah serta semua yg terbaik dunia akhirat buat kakanda Norni and Adinda Ruzy sekeluarga.aamin.

Buat adinda Coulston Road, usah bersedih hati di atas ujian menimpa anda, berdoa dan terus berdoa ye adik2 sayang. Insyallah, Allah swt itu Maha Pemurah dan Penyayang. Jaga diri, jika rasa hati disakiti, jgn pendam dalam hati,carilah org yg boleh anda percayai , cubalah ceritakan. Memang kpd Allah swt kita berserah, tetapi kadangkala kita rasa 'I need shoulder to cry on' so you can always find us and we are happy to lend our shoulder. Insyallah.

Buat Yana, harapnya merasa selesa dgn kami. Jika tak selesa harap dapat memberi teguran kpd kami.

Buat kak Nazihah - jgn rindu saya pula nanti hahahahaha....kalau rindu kirimkan doa di setiap solat fardu.

Buat semua, mohon agar kita sama2 mendoakan agar keluarga off-campus sentiasa dirahmati, diberkati dan diampuni segala dosa2 kita.Moga persaudaraan kita terjalin indah krn Allah swt. Jgn lupa utk titipkan doa buat kita semua, utk adik2 insyaallah bila kami habis solat kami doakan yg terbaik. Bila kami solah hajat , kami doakan adik2.

Agak sentimental di pagi ini. Tapi penuh rasa kesyurkuran kpd Allah swt. Moga kita semua bersatu di syurga Firdaus. aamin.

salam penuh kasih sayang,
kak rinaIklasmu…seindah serinya pelangi nan indah
Seharum mawar putih segar berkembang
Ikhlasmu… masih terbayang serinya di mataku
Sehingga terkenang di dalam doaku

Sahabatku…
Tahukah kau di dalam hatiku ini
Terhimpunnya seribu doa nan suci
Sesungguhnya… walau hilang mu jauh dari mataku
Tetap kuabadikan dalam jiwaku

Sepinya... harapan yang selama ini kubawa
Jatuh berkecai musnah jua akhirnya
Semuanya bagaikan sebuah mimpi

Oh... Kau pergi jua
Ketika perjuangan kita membara
Belum puas kucurahkah kasihku
Kau pergi tinggalkanku

Sahabatku…
Tahukah kau di dalam hatiku ini
Terhimpunnya seribu doa nan suci
Sesungguhnya walau hilang mu jauh dari mataku
Tetap kuabadikan di dalam jiwaku


It doesn't take blood to have a family...

No comments:

Post a Comment